مشاوره و اجرای طرح های آتش نشانی

مشاوره
زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 3 دقیقه
()

مشاوره و اجرای طرح های آتش نشانی و گرفتن تاییدیه از آن

یکی از خدمات رایج شرکت‌های آتش‌نشانی، ارائه مشاوره همه‌جانبه درباره آتش‌نشانی براساس آخرین قوانین است. این مشاوره شامل پیشنهاد محصولات آتش‌نشانی با توجه به لیست قیمت‌های مصوب و وندور لیست سازمان آتش‌نشانی تهران می‌شود. مشاور آتش‌نشانی ساختمان وظیفه‌ای دقیق و مهم دارد و نقش بسزایی در افزایش ایمنی شهری ایفا می‌کند.

مشاور آتش‌نشانی کسی است که مهارت، دانش و تخصص بالایی در زمینه ایمنی ساختمان، نظارت بر اجرا و نصب سیستم‌های اطفا و اعلام حریق دارد. او با تمامی قوانین و دستورالعمل‌های سازمان آتش‌نشانی آشناست و می‌تواند مشاوره‌ای اصولی بر اساس این قوانین به کارفرما ارائه دهد.

مشاور آتش‌نشانی ساختمان باید همیشه اطلاعات خود را به‌روز نگه دارد و از هرگونه تغییر در قوانین و دستورالعمل‌ها مطلع شود تا بتواند مشاوره صحیحی به کارفرما ارائه دهد.

هر ساختمان دستورالعمل‌های آتش‌نشانی مخصوص به خود را دارد که در برگه جواز آن نوشته شده است. این دستورالعمل‌ها براساس نوع کاربری و مساحت ساختمان تعیین می‌شوند. مشاور آتش‌نشانی در زمان ساخت و ساز کارفرمایان را در خصوص این دستورالعمل‌ها راهنمایی می‌کند تا سیستم‌های آتش‌نشانی به درستی نصب و اجرا شوند. این امر به کارفرمایان کمک می‌کند تا تاییدیه آتش‌نشانی را بدون هیچ مشکلی دریافت کنند.

افزایش ساخت و ساز در کشور به دلیل رشد جمعیت است. به همین دلیل، ضوابط و دستورالعمل‌های آتش‌نشانی نیز تنظیم شده‌اند و کارفرمایان باید در زمان ساخت و ساز به این قوانین عمل کنند. اگر کارفرما به دلیل ناآگاهی این دستورالعمل‌ها را درست اجرا نکند، ممکن است حوادث ناگواری رخ دهد. در اینجا اهمیت حضور و نظارت آتش‌نشان‌ها در پروژه‌ها مشخص می‌شود. آتش‌نشان‌ها با اطلاعات و دانشی که دارند، می‌توانند از وقوع هرگونه حادثه مرتبط با ایمنی ساختمان جلوگیری کنند.

مشاوره

تاییدیه آتش نشانی

هر ساختمان یا بنایی که باید تاییدیه آتش‌نشانی بگیرد، باید با یک شرکت معتبر که صلاحیت اجرای ضوابط آتش‌نشانی را دارد، همکاری کند. مالک یا پیمانکار پروژه باید از طریق فهرست تایید شده آتش‌نشانی، یک شرکت مجری آتش‌نشانی انتخاب کند و این انتخاب را به صورت رسمی از طریق دفاتر خدمات شهرداری ثبت کند.

در این مرحله، مالک باید خدماتی که شرکت مشاور آتش‌نشانی ارائه می‌دهد را به سامانه شهرسازی اعلام کند. همچنین به کارفرمایان توصیه می‌شود هنگام ثبت شرکت مشاور آتش‌نشانی در دفاتر خدمات شهرداری، از شرکت مشاور خود در مورد خدمات ثبت شده در کارتابل آتش‌نشانی استعلام بگیرند تا مطمئن شوند همه چیز به درستی انجام می‌شود.

خدماتی که در فرم تعیین مجری ثبت می‌شود شامل سیستم اعلام حریق، سیستم اطفا حریق، ایمنی معماری، مقاوم‌سازی سازه در برابر حریق (مخصوص سازه‌های فلزی)، طراحی سیستم تهویه پارکینگ و اجرای سیستم تهویه پارکینگ است. یک شرکت مجری آتش‌نشانی می‌تواند یکی یا چند مورد از این خدمات را انجام دهد.

مطمئن شوید که خدمات ثبت شده در فرم تعیین مجری با خدمات شرکت‌هایی که در فهرست تأیید شده آتش‌نشانی هستند، مطابقت داشته باشد. اگر یک شرکت در این فهرست صلاحیت مقاوم‌سازی سازه در برابر حریق را ندارد، نمی‌تواند به عنوان مشاور برای این بخش تأییدیه بگیرد.

با ثبت این اطلاعات در دفاتر خدمات شهرداری، پروژه مورد نظر به صورت رسمی یک مشاور آتش‌نشانی خواهد داشت و همه کارها و پیگیری‌های مربوط به آتش‌نشانی باید از طریق کارتابل این مشاور انجام شود.

وظیفه شرکت مشاور آتش نشانی چیست؟

پس از اجرای دستورالعمل‌های ایمنی و نظارت شرکت مجری آتش‌نشانی، معاونت پیشگیری سازمان آتش‌نشانی از ساختمان بازدید می‌کند. کارشناسان آتش‌نشانی نظر نهایی خود را به شرکت مشاور اعلام می‌کنند. با این تأییدیه، سازمان آتش‌نشانی تأیید می‌کند که ساختمان از نظر ایمنی مشکلی ندارد و می‌تواند برای دریافت پایان کار ساختمان اقدام کند.

از طراحی نقشه‌ها تا گرفتن تأییدیه، شرکت مشاور آتش‌نشانی همراه پروژه است. این تأییدیه نشان‌دهنده عملکرد موفق شرکت مشاور و شروع تعهدات برای تعمیرات و نگهداری است که برای دریافت گواهی پایان کار ساختمان ضروری است.

وظیفه اصلی شرکت مشاور آتش‌نشانی این است که ارتباط مؤثری بین کارفرما و سازمان آتش‌نشانی برقرار کند، به کارفرما و پیمانکاران راهکارها و الزامات ایمنی را به موقع ارائه دهد و مطمئن شود که دستورالعمل‌های ایمنی به درستی اجرا می‌شوند.

مشاور آتش‌نشانی باید مطمئن شود که سیستم‌های ایمنی و آتش‌نشانی به درستی اجرا می‌شوند و این کار با بازدیدهای منظم انجام می‌شود.

علاوه بر ارائه راهکارهای مناسب در زمان مناسب، طراحی سیستم‌های ایمنی و حفاظت از حریق شامل سیستم اعلام حریق، سیستم اطفا حریق و سیستم مدیریت و کنترل دود پارکینگ نیز برعهده مشاور آتش‌نشانی است.

طراحی این سیستم‌ها نیاز به تأییدیه آتش‌نشانی دارد و گرفتن این تأییدیه نیز وظیفه مشاور آتش‌نشانی است.

همچنین باید گفت که در هر پروژه ممکن است شرایط متفاوت باشد؛ مثلاً ممکن است مشاور اعلام حریق و مشاور اطفا حریق دو شرکت مختلف باشند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز ثبت شده / 5.

نظری تاکنون برای این مقاله ثبت نشده ، شما اولین نفری باشید که نظر خود را در این رابطه ثبت میکنند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

بوبین چه چیزی است و وظیفه آن چیست؟

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 6 دقیقه فهرست محتوا1 بوبین چیست؟2 اصول عملکرد2.1 سیم‌کشی سوئیچ بوبینی3 کاربرد‌ها4 انواع بوبین4.1...

ادامه مطلب
انتقال

ایستگاه اندازه گیری و تقلیل فشار گاز

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 9 دقیقه فهرست محتوا1 ایستگاه تقویت فشار گاز چیست؟2 هدف ایستگاه تقلیل فشار3 طراحی...

ادامه مطلب

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *