فهرست محتوا
دانلود فایل پی دی اف قرارداد مشاوره آتش نشانی
مشاوره آتشنشانی یکی از مهمترین مراحل برای مشخص کردن امنیت یک ساختمان است. علاوه بر این، همه ساختمانها باید تاییدیه آتشنشانی بگیرند. این تاییدیه نشان میدهد که در زمان ساخت، اصول ایمنی و قوانین مطابق با مقررات ملی ساختمان و سازمان آتشنشانی رعایت شده است.
برای دریافت تاییدیه آتشنشانی، باید به دفتر خدمات الکترونیکی بروید و دستورالعملها و قوانین مربوطه را بگیرید. سپس باید با یک شرکت مشاوره آتشنشانی معتبر که در لیست سازمان آتشنشانی است، قرارداد ببندید.
این شرکت باید دستورالعملهای سازمان آتشنشانی و مقررات ملی ساختمان را با کمک مهندسان عمران، معماری، مکانیک و برق رعایت کند و نقشهها و محاسبات مربوط به سیستمهای اطفاء حریق، اعلام حریق، مدیریت دود و پوششهای ضد حریق را تهیه کند. در نهایت، بعد از دریافت همه تاییدیههای لازم، درخواست بازرسی از سازمان آتشنشانی را ثبت کنید.
پس از بازدید کارشناسان و بررسی تمامی مراحل، تاییدیه نهایی از سازمان آتشنشانی را بگیرید.
نکته: برای پروژههای بلندمرتبه و ساختمانهای عمیق با ارتفاع بیش از ۱۸ متر، فروشگاه های بزرگ و مالها، لازم است که برای سیستم فشار مثبت راهپله و آسانسور از نرمافزارهای Contam و Ventus استفاده کنید.
همچنین، برای شبیهسازی رفتار دود باید از نرمافزارهای Pyrosim و Ansys Fluent بهره ببرید.
قرارداد مشاوره آتش نشانی
برای اینکه کارفرما از دستورالعمل های آتشنشانی مطلع شود و آنها را در پروژههای ساخت و ساز رعایت کند، باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی مراجعه کند.
در این دفاتر، دستورالعملهای مربوط به آتشنشانی را دریافت کرده و سپس با یک شرکت مشاور آتش نشانی قرارداد ببندد تا اطلاعات لازم برای اجرای این دستورالعملها را از مشاور بگیرد.
مراحل قرارداد مشاوره آتش نشانی
در پروژههای ساختمانی، باید دستورالعملهای خاصی را که بر اساس قوانین سازمان آتشنشانی تعیین شدهاند، رعایت کنید. برای این کار، باید از طریق سازمان بازرسی و کنترل خدمات ایمنی آتشنشانی تمامی مراحل کار و دستورالعملهای لازم را دریافت کنید.
برای انعقاد قرارداد مشاوره آتشنشانی، مالک باید با داشتن این مدارک به یکی از شرکتهای مشاور مراجعه کند:
1) اصل و کپی سند مالکیت ملک
2) اصل و کپی کارت ملی
3) ارایه وکالت از مالک در صورت عدم حضور مالک / مالکین
4) نقشه های فاز ۱ معماری
5) فیش پرداخت عوارض مربوطه
بعد از اینکه مالک مدارک لازم را به شرکت مجری ارائه داد، باید قرارداد مشاوره آتشنشانی را با آن شرکت ببندد.
سپس باید فرم تعیین شرکت مجری را که به مهر و امضای مدیر عامل شرکت رسیده است، از دفاتر خدمات الکترونیکی دریافت کند و به شرکت مشاور اطلاع دهد.
این فرم به شرکت مجری اجازه میدهد تا به پرونده مربوطه دسترسی پیدا کند و کلیه مسائل ایمنی مرتبط با ساختمان را بر اساس قوانین ملی ساختمان و دستورالعملهای آتشنشانی بررسی و پیگیری کند.
پس از امضای قرارداد، شرکت مشاور باید در زمانهای مشخص، گزارش کار خود را به سازمان آتشنشانی ارسال کند.
در زمان انعقاد قرارداد با مشاور، کارفرما باید به نکات زیر توجه کند:
الف) مطمئن شود که دارای اصل و کپی سند مالکیت ملک و کارت ملی است.
ب) نقشههای فاز ۱ معماری را به شرکت مجری ارائه دهد.
پ) باید هزینههای مربوط به عوارض را پرداخت کنید.
ج) قرارداد مشاوره آتشنشانی را با شرکت مجری ببندید و از اعتبار فرم تعیین شرکت مجری، که به امضای مدیر عامل شرکت رسیده است، اطمینان حاصل کنید.
د) شرکتهای مشاور صاحب صلاحیت که در لیست وندور سازمان آتشنشانی هستند، میتوانند با مالک یا نماینده قانونی ساختمان قرارداد منعقد کنند.
ح) مالک یا نماینده قانونی ساختمان باید در زمان انعقاد قرارداد با مشاور، از وضعیت شرکت مشاور در لیست وندور سازمان آتشنشانی و مدارک هویتی و قانونی آن مطمئن شود.
بعد از امضای قرارداد و رعایت موارد ایمنی ساختمان، شرکت مجری باید فرم تایید ایمنی آتشنشانی را به شهرداری ارسال کند. سپس پس از انجام مراحل اداری و بازدید سازمان آتشنشانی از پروژه، چک لیست و فرم تایید شده توسط کارشناسان به شرکت مشاور داده میشود. بعد از تایید نهایی توسط ریاست پیشگیری و امضای فرم، این فرم به شهرداری ارسال میشود و شهرداری پایان کار را تأیید میکند.
این موارد نشان میدهند که قرارداد مشاوره آتشنشانی برای انواع پروژههای ساختمانی بسیار اساسی و ضروری است.
نمونه قرارداد مشاوره آتش نشانی
ماده ۱ ) طرفین قرارداد
این قرارداد در تاریخ……………… مابین .………… به آدرس……………….
این قرارداد مابین مالک / نماینده قانونی و شرکت مشاور طنین سازه با شماره ثبت ۹۴ و شناسه ملی ۴۵ و کد اقتصادی ۱۹۱۹، به نشانی استان .. منعقد میگردد.
این قرارداد به این معنی است که طرفین موظفند که تمامی شرایط و تعهدات قرارداد را رعایت کرده و آن را به اجرا درآورند، و هر دو طرف قانونی و مسئول برای انجام تعهدات خود هستند.
ماده ۲) موضوع قرارداد
این قرارداد خدمات مشاوره شامل ارائه خدمات مشاوره، طراحی، و نظارت بر اجرای سیستم اعلام ، اطفاء حریق ، مدیریت دود و پوشش ضد حریق می باشد و مشاور موظف نسبت به دریافت تائیدیه نهایی از سازمان آتشنشانی تهران با رعایت تمامی استانداردهای فنی و شرایط مندرج در این قرارداد، اقدام نماید.
ماده ۳) مدت زمان اجرای موضوع قرارداد
این قرارداد پس از امضاء هر دو طرف و پرداخت مبلغ پیش پرداخت توسط کارفرما، از تاریخ آن لازم اجراء و اعتبار دارد تا تاریخ…..
ماده ۴) مبلغ قرارداد
طبق قراردادفوق، مبلغ … ریال و به حروف و بدون هیچ کسورات قانونی تعیین و توافق شده است. در صورت درخواست برای دریافت فاکتور فروش و قرارداد رسمی، هزینه های قانونی مربوط به این قرارداد مانند مالیات مستقیم، بیمه، عوارض شهرداری، مالیات بر ارزش افزوده و .. به عهده کارفرما خواهد بود.
ماده ۵) نحوۀ پرداخت
در هنگام امضای قرارداد، ..……… درصد از مبلغ کل قرارداد به عنوان پیش پرداخت پرداخت خواهد شد.
………..درصد از مبلغ کل قرارداد پس از انجام …………………پرداخت خواهد شد.
……درصد از مبلغ کل قرارداد قبل از اخذ وقت بازدید مدیریتی پرداخت خواهد شد.
کارفرما مجاز است حجم عملیات موضوع قرارداد را تا ۲۵ درصد از مبلغ کل قرارداد افزایش یا کاهش دهد. افزایش یا کاهش حجم عملیات تنها با توافق طرفین انجام خواهد شد.
در صورت تغییر نقشه یا اعمال دستورالعمل جدید از سوی سازمان آتشنشانی استان ….، مبلغ قرارداد براساس توافق طرفین افزایش خواهد یافت.
ماده ۶) تائیدات و تعهدات مشاور
مشاور موظف است در مورد موضوع قرارداد مشاوره ارائه دهد. هر زمان که حضور مشاور در پروژه الزام باشد، کارفرما باید این نیاز را کتبی و حداقل سه روز قبل به مشاور اطلاع دهد.
مشاور متعهد میشود که یک نفر را به عنوان نماینده کتبا معرفی نماید تا پاسخگوی کارفرما و عوامل اجرای بوده و هماهنگی های لازم برای انجام خدمات موضوع قرارداد را انجام دهد.
ماده ۷) تعهدات کارفرما
کارفرما متعهد میشود که صورتحساب های مشاور را حداکثر ظرف یک هفته پرداخت کند.
کارفرما متعهد میشود یک نماینده تمام اختیار برای همکاری و هماهنگی های لازم به مشاور معرفی کند.
کارفرما موظف است اطلاعات لازم برای انجام خدمات را به صورت مکتوب در اختیار مشاور قرار دهد.
کارفرما باید با مشاور همکاری لازم به عمل آورده تا امور اجرایی پروژه سریعتر پیش برود.
کارفرما باید در فرم بازدیدهای دوره ای که توسط کارشناسان مشاور انجام میشود، موافقت خود را در ذیل فرم های کتبا اعلام نماید.
کارفرما موظف است هر گونه تغییرات ارائه شده توسط مشاور را به سرعت در دستور کار قرار داده و طبق نظر مشاور اجرا کند.
در صورت عدم رعایت اصول ایمنی در کارگاه، تمام خسارات مالی و جانی کارکنان مشاور و سایر افراد به عهده کارفرما خواهد بود و مشاور هیچگونه مسئولیتی در این مورد ندارد.
کارفرما متعهد میشود هرگونه خرید تجهیزات آتشنشانی را با مشاوره، نظارت و تأیید کتبی مشاور انجام دهد. در غیر این صورت، مشاور هیچ تعهدی نسبت به اخذ تاییدیه از سازمان آتشنشانی تهران برای تجهیزات خریداری شده و همچنین موضوع این قرارداد نخواهد داشت.
تمام هزینه های مربوط به اجرای موضوع این قرارداد در سازمان آتشنشانی استان .. شامل (هزینه تایید نقشه ها، درخواست کارشناس آتشنشانی، کمیسیون و…) در شهرداری استان .. به عهده کارفرما خواهد بود.
ماده ۸ حل اختلاف)
هر گونه اختلاف ناشی از اجرای این قرارداد ابتدا در کمیته حل اختلاف، که مرکب از نمایندگان هر دو طرف قرارداد است، بررسی میشود. اگر به هر دلیل در این کمیته امکان حل اختلاف مسیر نبود، طرفین موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهند کرد.
ماده ۹ فسخ قرارداد)
در موارد زیر، کارفرما میتواند این قرارداد را فسخ کند:
الف) اگر مشخص شود که مشاور از نظر مالی یا فنی توانایی انجام کار را ندارد.
ب) اگر مشاور ورشکسته شود .
ج) در صورت وضع قوانین و مقررات جدید، که کارفرما مجبور به فسخ قرارداد شود.
د) وقوع حوادث غیرقابل پیش بینی، قوه قهریه که خارج از کنترل طرفین بوده و اجرای تعهدات را غیرممکن کند.
ماده ۱ )سایر شرایط
نشانی طرفین قرارداد همان نشانی است که در ماده یک ذکر شده و هرگونه نامه نگاری و مکاتبه به آن آدرس معتبر و قانونی است. هر یک از طرفین متعهد میشوند که در صورت تغییر آدرس، حداکثر تا ۱۰ روز کاری کتبا به اطلاع طرف مقابل برسانند.
ماده ۱۱) نسخ قرارداد
این قرارداد در ۱۱ ماده و ۶ صفحه، در دو نسخه تنظیم شده است. پس از امضاء، هر دو نسخه معتبر بوده و حکم یکسان دارند.
شرح خدمات مربوط به اجرای موضوع قرارداد در ادامه آمده است.
بند ۱) انجام مطالعات اولیه توسط مشاور
مطالعه و بررسی اطالعات مهندسی، دستورالعمل های سازمان آتش نشانی، پوشش های ضد حریق، نقشه های سازه، معماری، تأسیسات مکانیکی و الکتریکی.
مطالعه و بررسی سیستم اعلام و اطفاء حریق مناسب و تجهیزات مورد نیاز پروژه با در نظر گرفتن کیفیت مناسب و هزینه های به صرفه برای کارفرما همراه با برگه اصالت که مهر سازمان آتشنشانی تهران را دارد، برای پیشبرد کار و گرفتن تاییدیه نهایی از سازمان آتشنشانی تهران.
بررسی محل نصب سیستم اعلام و اطفاء حریق قبل و بعد از طراحی توسط مهندسین معمار و تأسیسات پروژه، و برگزاری جلسات مختلف برای رفع مشکلات احتمالی و هماهنگی بهتر بین نقشه های تأیید شده و معماری در حال اجرا برای افزایش ایمنی ساختمان.
بند ۲) تهیه نقشه های اجرائی سیستم اعلام و اطفاء حریق توسط مشاور
بررسی و اصلاح طراحی سیستم اعلام حریق شامل جانمایی دتکتورهای حرارتی، دودی، ترکیبی، نشت گاز، آژیر، شاسی و پنل مرکزی، ریموت سردرب، نوع کابل و سطح مقاطع، زون بندی پنل و سیستم اطفاء حریق شامل شبکه خشک و تر، انتخاب سایز لوله ها، نوع شبکه اطفاء حریق، جانمایی جعبه های فایر هوزریل و فایرباکس و بوستر پمپ های اطفاء حریق، و مخزن ذخیره آب آتش نشانی.
بررسی سیستم آب اسپرینکلرهای اتوماتیک ، حجم مخزن آتشنشانی، سیستم پمپ های آتشنشانی، سیستم فشار مثبت برای باکس پلکان ها و سیستم اگزاست و تهویه هوای تازه در پارکینگها، کنترل دود، تهویه انبارها، لابی آسانسور، تعداد و محل نصب تابلوهای ( نمایش طبقات ، خروج اضطراری و سایر علائم ) ، نوع خاموش کنندههای دستی، سیستم کشف و اعلام حریق دستی در پارکینگها، انباری ها ، استخر، شبکه برق اضطراری و ژنراتور مورد نیاز با توجه به ظرفیت مورد نیاز ( روشنایی اضطراری، پمپهای آتشنشانی و… ) برای کل پروژه.
ارائه نقشه های اجرایی اعلام و اطفاء حریق پروژه.
ارائه لیست اقلام و تجهیزات مورد نیاز طبق نقشه های اجرایی پروژه.
بند ۳) خدمات مشاور در رابطه با سازمان آتش نشانی
معرفی پروژه به سازمان آتش نشانی و ارسال درخواست بازدیدها.
پیگیری امور اداری مربوط به پروژه در سازمان آتش نشانی
همراهی کارفرما در جلسات فنی و حل اختالف در سازمان آتش نشانی.
اخذ تأییدیه نقشه های اعلام و اطفاء حریق پروژه از سازمان آتش نشانی (در صورت لزوم).
تهیه و تنظیم مدارک لازم برای تعیین زمان بازدید کارشناسان سازمان آتش نشانی از پروژه.
پیگیری امور اداری برای اخذ تأییدیه نهایی از سازمان آتش نشانی.
مشاور متعهد میشود که یک شرکت مورد تأیید سازمان آتش نشانی را برای عقد قرارداد تعمیرات و نگهداری به کارفرما معرفی کند.
بند ۴) خدمات نظارتی مشاور
برگزاری جلسه توجیهی با پیمانکاران سیستم اعلام و اطفاء حریق و ارائه توضیحات الزام در خصوص نحوه کار.
نظارت بر خرید اقلام مورد نیاز آتش نشانی بر اساس مشخصات فنی و استانداردهای لازم.
نظارت بر عملکرد پیمانکاران و نحوه اجرای سیستم اعلام و اطفاء حریق طبق ضوابط.
نظارت و تست کل سیستم اعلام و اطفاء حریق و تحویل گرفتن آن از پیمانکاران مربوطه.
نظارت بر خرید درب های دودبند و مقاوم حریق و جک های مربوط به آن در تمامی طبقات.
نظارت بر خرید تجهیزات جانبی استخر، مانند جلیقه نجات، طناب نجات و… مطابق با ضوابط سازمان آتشنشانی.
نظارت بر نصب راهنمای سیستم اعلام و اطفاء حریق مربوطه.
مشاور متعهد میشود بر تمامی عملیات موضوع قرارداد به طور دقیق نظارت کند و در صورت مشاهده نواقص در کار، موارد را برای پیگیری و اصلاح به کارفرما اعلام نماید.
وندور لیست سازمان آتش نشانی
سازمان آتش نشانی لیستی از شرکتهایی دارد که صلاحیت لازم را دارند تا زیر نظر این سازمان، نظارت بر اجرای دستورالعملهای ایمنی ساختمان را از آغاز تا پایان پروژه بر عهده بگیرند.
شرکت مشاور آتش نشانی
شرکتهای مشاور آتشنشانی، شرکتهایی هستند که دارای دانش و اطلاعات به روز در زمینه سیستمهای ایمنی و آتشنشانی میباشند و تجربه و تخصص وسیعی در اجرای صحیح و موثر سیستمهای آتشنشانی دارند.
این شرکتها برای ارائه خدمات خود، تأییدهای لازم و مدارک قبولی از سازمان آتشنشانی دریافت میکنند و نام آنها در لیست شرکتهای تایید شده توسط این سازمان قرار دارد. این شرکتها مجاز به ارائه خدمات مشاوره آتشنشانی میباشند.
اخذ تاییدیه آتش نشانی
یکی از مشکلات اصلی کسانی که در حال ساخت ساختمان هستند، نصب و اجرای سیستمهای اعلام و اطفا حریق است. آنها باید قوانین سازمان آتشنشانی را درک کنند و همچنین با پروسههای اداری و رفع نواقص پرونده آتشنشانی مواجه میشوند که میتواند برایشان دغدغهای باشد.
اگر سیستم آتشنشانی به درستی نصب نشود، ممکن است تاییدیه لازم از سازمان آتشنشانی دریافت نشود و این امر میتواند به هزینههای اضافی برای کارفرمایان منجر شود.
برای جلوگیری از این مشکلات، بهتر است با شرکتهای مشاور آتشنشانی تماس بگیرید و آنها را به عنوان مشاور برای انجام همه امور مربوط به نصب و اجرای سیستم آتشنشانی برایتان استخدام کنید.
مراحل اخذ تاییدیه اتش نشانی
برای اخذ تاییدیه آتشنشانی یک ساختمان، باید مراحل زیر انجام شود:
- تشکیل پرونده و ارسال مدارک به سازمان آتشنشانی:
این مراحل شامل تشکیل پروندهای توسط مالک / نماینده قانونی که به سازمان آتشنشانی ارسال میشود.
- نیاز به همکاری با سازمان نظام مهندسی:
در برخی شهرها و مناطق، برای دریافت تاییدیه آتشنشانی، باید از طریق سازمان نظام مهندسی اقدام کنید. این نکته را باید در نظر داشته باشید و مراحل را طبق دستورالعمل های آن سازمان پیگیری کنید.
- شرکت در جلسات فنی و حل اختلاف :
برای اطمینان از اجرای صحیح و ایمن سیستم آتش نشانی در پروژه، باید در جلسات فنی و حل اختلاف سازمان آتش نشانی شرکت کنید. این اطلاعات به مالک / نماینده قانونی کمک خواهد کرد تا مشکلات ایمنی و آتش نشانی پروژه را بهبود بخشید.
- مشاوره با شرکتهای مشاور آتش نشانی:
برای آشنایی کامل با دستورالعمل ها و ضوابط آتش نشانی، به یکی از شرکت های مشاور آتش نشانی و با تنظیم قراردادی میان مالک / نماینده قانونی، میتوانید به راهنمایی لازم برای دریافت تاییدیه آتش نشانی و اجرای صحیح سیستم آتش نشانی دست پیدا کنید.
این اقدامات به شما کمک میکند تا پرونده آتش نشانی شما به درستی پیگیری شود و در نهایت تاییدیه آتش نشانی و صدور پایان کار ساختمان را به دست آورید.