مغایرت ضوابط سازمان آتش نشانی با استاندارد NFPA14

استاندارد
زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 3 دقیقه
()

Stand pipe  سیستم لوله ایستاده

مجموع هاي از لوله کشی، شیرها، اتصال هاي شیلنگی و تجهیزات جانبی نصب شده دریک ساختمان یـا سـازه به همراه اتصالات شیلنگی نصب شده که بتواند آب را به صورت جت یا اسپري به منظـور خـاموش نمـودن آتش، همچنین حفاظت ساختمان وسایل و ساکنین به سر نازل، اسپرینکلر و شیلنگ ها برساند.

چه زمانی از لوله ایستاده باید استفاده کنیم؟

مطابق شکل هاي صفحه بعد ، در صورتی که ارتفاع کف آخرین طبقه ساختمان ازسطح معبر ( دسترسی ) بیشتر از 30 فوت ( 9.1 متر ) باشد ، الزام به نصب لوله ایستاده( Standpipe ) می باشد.

ضوابط

سیستم لوله ایستاده خشک خودکار

سیستم لوله ایستاده که به طور دائم به منبع آب متصل بوده و قـادر بـه تـأمین نیـاز سیسـتم در تمـام زمان ها می باشد. که لوله ها شامل هوا یا نیتروژن تحت فشار بوده و با رها شـدن هـر کـدام (ناشـی از بـاز شـدن یـک شـیر شیلنگی) شیر لوله خشک را بازنموده و اجازه جریان یافتن آب به درون سیستم لوله کشـی تـا بیـرون از شـیر شیلنگی بازشده را میدهد.

سیستم لوله ایستاده تر خودکار

سیستمی است که داخل لوله ها بصورت دائم آب وجود دارد و سیستم دائما به مخزن آبی متصل است که می تواند نیاز سیستم را در همه زمان ها تامین کند و براي در اختیار داشتن آب کاري به جز باز کردن شیر شیلنگ آتش نشانی نیازي نیست. در ایران این سیستم را داریم ، اما نمی توان گفت بصورت اتوماتیک است چون حجم مخزن کم می باشد.

سیستم لوله ایستاده خشک دستی

سیستمی که به صورت دائم به مخزن آب متصل نیست و برای تامین نیاز سیستم صرفا به اتصال سازمان آتش نشانی متکی می باشد.

سیستم لوله ایستاده تر دستی

سیستم لوله ایستادهاي که به طور دائم محتوي آب بوده و براي تأمین نیاز سیسـتمصـرفاً، بـه اتصـال سـازمان آتش نشانی متکی می باشد.

*سیستم به مخزن در تمام زمان ها متصل است ، اما مخزن به اندازه کافی بزرگ نیست که نیاز سیستم را پاسخگو باشد و نیازمند اتصال سازمان آتش نشانی است.

سیستم لوله ایستاده خشک نیمه خودکار

سیستم لوله ایستادهاي که به منظور تأمین آب مورد نیاز سیستم در همه زمان ها به طور دائم بـه منبـع تـأمین آب متصل بوده و آب را در اتصـالات شـیلنگی در قالـب اسـتفاده از وسـیله اي نظیـر شـیر سـیلابی و همچنـین فعالسازي توسط وسیله کنترل از راه دور فراهم مینماید.

سیستم مشترك

سیستم لوله ایستادهاي که اسپرینکلرهاي خودکار و اتصالات شیلنگی را تغذیه میکند.

زون سیستم لوله ایستاده

تقسیم بندی عمودی سیستم لوله ایستاده بر مبنای محدوده فشار اجزای سیستم.

اتصال شیلنگی

ترکیبی از تجهیزات که براي اتصال یک شیلنگ به سیستم لوله ایستاده گفته شده که شامل یک شیر با خروجی رزوه شده می باشند(Angle Valve)

ضوابط

ایستگاه شیلنگی 

ترکیبی از هوز رك ، نازل ، شیلنگ و اتصال شیلنگی(Hose Connection) می باشد.

ضوابط

کلاس بندي سیستم لوله ایستاده

• 1-سیستم کلاس یک :در این سیستم از اتصالات شیلنگ آتشنشانی با سایز 21/2 اینچ، استفاده میشود. لازم به ذکر است اکثرنیروهاي آتش نشانی در ایران، از اتصالات 1½ جهت عملیات استفاده کرده و طراحی این کلاس، کارایی چندانی نخواهد داشت.

  • -2 سیستم کلاس دو: در این سیستم از اتصالات شیلنگ آتشنشانی با سایز 1 ½ اینچ، به منظور تأمین آب موردنیاز افراد آموزش دیده یا سازمان آتش نشانی، استفاده میشود.
  • -3 سیستم کلاس سه: در این سیستم از اتصالات شیلنگ آتشنشانی با سایز 1 ½ اینچ، براي تأمین آب موردنیاز افراد آموزش دیده و سازمان آتشنشانی و همچنین سایز2 1/2 اینچ، استفاده میگردد . این سیستم، ترکیبی از کلاسهاي یک و دو است .
  • -4 سیستم کلاس چهار: در این سیستم از اتصالات شیلنگ لاستیکی آتشنشانی با سایز اینچ، به منظور تأمین آب جهت استفاده متصرفین و سایز 1 اینچ، جهت تأمین آب موردنیاز افراد آموزش دیده و سازمان آتش نشانی استفاده میگردد.

ضوابط

ضوابط

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز ثبت شده / 5.

نظری تاکنون برای این مقاله ثبت نشده ، شما اولین نفری باشید که نظر خود را در این رابطه ثبت میکنند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

دتکتور

دتکتور دودی آدرس‌پذیر

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 13 دقیقه فهرست محتوا1 دتکتور دودی آدرس‌ پذیر چیست؟2 اهمیت دتکتور دودی آدرس پذیر3...

ادامه مطلب
زمان

زمان تخليه ساکنین ازساختمان های بلند مرتبه

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 22 دقیقه فهرست محتوا1 زمان تخليه ساکنین از ساختمان به سه دسته زیر تقسیم...

ادامه مطلب

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *