درباره بوستر پمپ بیشتر بدانید

بوستر
زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 5 دقیقه
()

بوستر پمپ آب یک مجموعه‌ی پمپ‌های آب است که به صورت موازی با یکدیگر وصل می‌شوند، و این اتصال از طریق کلکتور و اتصالات انجام می‌شود. این پمپ‌ها برای افزایش و حفظ فشار آب استفاده می‌شوند، معمولاً زمانی که جریان آب ناپایدار و فشار کافی برای استفاده‌های مختلف موجود نباشد.

بوستربوستر پمپ چیست؟

 

بوستر پمپ یک دستگاه است که شامل چندین موتور پمپ است که به صورت موازی به هم متصل شده‌اند. وقتی میزان آب مصرفی تغییر می‌کند، در سیستم‌های پمپاژ ثابت، که شامل یک یا چند الکتروپمپ است که به طور مداوم مقداری آب به لوله‌ها پمپاژ می‌شود، ممکن است فشار آب درون لوله‌ها به طور ناگهانی کم یا زیاد شود. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به لوله‌های آب، شیرهای آب و احتمال قطعی آب در برخی نقاط شهر یا ساختمان به دلیل نوسانات فشار آب، این افزایش و کاهش فشار باید کنترل و تنظیم شود. به همین منظور از بوستر پمپ استفاده می‌شود که وظیفه تنظیم فشار آب مصرفی لوله‌ها را دارد.

انواع بوستر پمپ

انواع بوستر پمپ قابل ارائه به شرح زیر می باشد:

  • بوستر پمپ خانگی
  • بوستر پمپ آبرسانی
  • بوستر پمپ آتش نشانی

مشخصات فنی بوستر پمپ خانگی (آبرسانی) و آتش نشانی

وقتی که آب شهری نمی‌تواند فشار مورد نیاز را برای بلندترین واحد مصرف‌کننده در ساختمان (که حداقل ۳۰ پوند در اینچ مربع است) فراهم کند، از بوستر پمپ‌ها استفاده می‌کنیم. یک بوستر می‌تواند شامل یک پمپ که آب را جابجا می‌کند، یک منبع تحت فشار، یک سوئیچ فشار، یک مانومتر برای اندازه‌گیری فشار، و اتصالات ورودی و خروجی باشد.

مطالعه مقاله =>  بوستر پمپ آبرسانی

تفاوت پمپ آب و بوستر پمپ

با افزایش تعداد ساختمان‌ها و مسکونی شدن بیشتر مناطق، تأمین آب برای واحدهای بالایی ساختمان‌ها به مشکل می‌خورد. برای اینکه آب با فشار کافی به تمام واحدها برسد، از انواع مختلف پمپ‌های آب خانگی استفاده می‌شود. برای مجتمع‌ها و ساختمان‌های بزرگ تجاری و مسکونی، بهتر است از چندین پمپ استفاده شود که به صورت موازی به یکدیگر متصل شده‌اند. هر پمپ به تنهایی قادر به تأمین فشار آب مورد نیاز است و دبی آب بین پمپ‌ها تقسیم می‌شود. استفاده از چند پمپ باعث صرفه‌جویی در انرژی، کاهش هزینه نگهداری و استهلاک می‌شود.

بوستر

انواع بوستر پمپ

بوستر پمپ ها را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

تک پمپ

  • دور ثابت
  • دور متغیر

چند پمپ

  • دور ثابت (همراه با پمپ پیشرو (جوکی پمپ) و بدون پمپ پیشرو (جوکی پمپ))
  • دور متغیر
  • دور ثابت و متغیر

بوستر پمپ تک پمپه برای استفاده در مصارف آب بهداشتی کم و متوسط و در صنایع استفاده می‌شود. این نوع بوستر پمپ‌ها به صورت کاملاً یکپارچه هستند، بنابراین برای استفاده از آن‌ها کافی است که کلکتور ورودی آن به منبع آب و کلکتور خروجی آن به شبکه مصرفی متصل شوند و برق مورد نیاز آن از تابلوی کنترل فرمان تامین شود.

بوستر پمپ دور متغیر (دبی متغیر)

در بوستر پمپ های دور متغیر، می‌توان با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، سرعت گردش پمپ را با استفاده از اینورترها کنترل کرد. یکی از معایب پمپ ها، استارت آنی آنها است که می‌تواند باعث کاهش عمر و افزایش لرزش های آنها شود، اما در بوستر پمپ آبرسانی دور متغیر این مشکل با استفاده از سیستم راه‌اندازی نرم الکتروپمپ حل شده است.

این نوع بوستر پمپ‌ها در ظاهر مانند بوستر پمپ‌های دور ثابت هستند، اما با استفاده از یک دستگاه کنترل دور به نام اینورتر، سیستم کنترل شده است. این سیستم قادر است تا دوران پمپ را با توجه به نیازهای فشار و دبی مورد نیاز تغییر دهد.

مطالعه مقاله =>  بوستر پمپ آبرسانی

بوستر پمپ های دور متغیر دارای سیستم درایو فرکانس متغیر (VDF) هستند که می‌توانند سرعت دوران پمپ را تغییر دهند و باعث کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های نگهداری و استهلاک پمپ شوند.

این دستگاه‌ها قابلیت برنامه‌نویسی دارند و می‌توان برای آنها برنامه‌ای متناسب با شرایط مورد نظر تعریف کرد. استفاده از اینورتر کاهش مصرف برق و هزینه‌های نگهداری و همچنین حفظ فشار ثابت و کاهش ضربات هیدرولیکی را ایجاد می‌کند.

هزینه تهیه این سیستم نسبت به سیستم های دور ثابت بیشتر است، اما در طول زمان با هزینه‌های مربوط به نگهداری و مصرف برق، هزینه‌ها به حداقل می‌رسد.

بوستر پمپ دور ثابت

در بوستر پمپ‌های دور ثابت، یک پرشر سوییچ نصب شده است که به پمپ‌ها به صورت نوبتی دستور می‌دهد که به ترتیب به خطوط لوله آب را تامین کنند. هر پمپ در این نوع بوستر پمپ‌ها با 0.5 بار اختلاف فشاری دیگری مجهز است تا بتواند دبی و فشار مدار بوستر پمپ را بهترین شکل تنظیم کند. از طریق پرشر سوییچ‌هایی که بر روی بوستر نصب شده‌اند، امکان فرمان دادن به پمپ‌ها بر اساس نیاز موجود در خطوط لوله ایجاد می‌شود.

بزرگترین تفاوت بین بوستر پمپ‌ها در این دو دسته، وجود هوش مصنوعی در دسته دور متغیر است. در این دسته از بوستر پمپ‌ها، از تکنولوژی‌هایی مثل اینورتر و سنسور‌های خاص برای دریافت اطلاعات و کنترل پمپ‌ها استفاده می‌شود. به این صورت که اگر تعداد معدودی از شیرها در ساختمان باز شوند، پمپ با حداکثر سرعت و توان خود کار نمی‌کند و به اندازه مصرف ساختمان میزان فشار را تعیین می‌کند. همچنین، با تغییر مصرف آب، سنسور آن را محاسبه و اطلاعات را به تابلوی فرمان هوشمند ارسال می‌کند تا سرعت و قدرت پمپ‌ها را با توجه به نیاز تنظیم کند. اما در بوستر پمپ‌های دور ثابت، این عمل دیده نمی‌شود.

بیشتر بوستر پمپ‌های دور ثابت با اتوماتیک و منابع تحت فشار معمولی طراحی و ساخته می‌شوند و تنها توسط یک تابلو فرمان نیمه هوشمند کنترل می‌شوند. به طوری که پمپ اول با حداکثر قدرت به کار افتاده و آب مورد نیاز را تامین می‌کند و اگر این فشار کم بود پمپ بعدی نیز با حداکثر قدرت به راه می‌افتد.

مطالعه مقاله =>  بوستر پمپ آبرسانی

واضح است که تمرکز ما بر روی بوستر پمپ‌های کاملا هوشمند و دور متغیر است. این گونه پمپ‌ها برق کمتری مصرف می‌کنند و هزینه‌های نگهداری و استهلاک پمپ‌ها کمتر است و صدای آنها نیز کمتر و قابل چشم‌پوشی است.

بوستر

مزایای بوستر پمپ دور متغیر نسبت به دور ثابت

بوستر پمپ‌های دور متغیر به دلیل دلایل زیر نیازی به منبع دیافراگمی ندارند:

۱. حذف ضربه‌های قوچ در شبکه مصرف: الکتروپمپ‌ها در این نوع بوستر پمپ به صورت روشن و خاموش نمی‌شوند، که این باعث حذف ضربه‌های قوچ در شبکه می‌شود.
۲. معادل بودن مقدار آب پمپاژ شده با میزان آب مصرفی.
۳. ثابت بودن کامل فشار سیستم و عدم نیاز به ذخیره‌سازی آب در حد فاصل دو فشار مقایسه با بوستر پمپ‌های دور ثابت.
۴. کاهش فضای اشغال موتورخانه با حذف منبع دیافراگمی.
۵. کاهش استهلاک کوپلینگ‌ها و قطعات متحرک الکتروپمپ‌ها.
۶. افزایش عمر مفید بوستر پمپ و اجزا تشکیل‌دهنده آن.
۷. کاهش هزینه‌های سرویس و نگهداری.
۸. کاهش هزینه‌های مستمر برق مصرفی تا ۳۰٪ بدلیل متناسب بودن شدت جریان برق مصرفی با دور الکتروموتور و حذف شدن جریان راه‌اندازی در مقایسه با بوستر پمپ‌های دور ثابت به هنگام روشن شدن آنی الکتروپمپ‌ها.
۹. دارای سیستم حفاظتی یکپارچه و ایمن.

 

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز ثبت شده / 5.

نظری تاکنون برای این مقاله ثبت نشده ، شما اولین نفری باشید که نظر خود را در این رابطه ثبت میکنند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

خشک

سیستم لوله کشی خشک آتش نشانی

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 9 دقیقه فهرست محتوا1 سیستم لوله کشی آتش نشانی2 انواع سیستم های آتش نشانی2.1...

ادامه مطلب
لوله

همه چیز درباره لوله کشی ساختمان

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 7 دقیقه فهرست محتوا1 لوله کشی ساختمان2 لوله کشی ساختمان و قوانین و قواعد3...

ادامه مطلب

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *