آموزش اطفا حریق

اطفا حریق

فهرست محتوا

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 13 دقیقه
()

ممکن است برای همه ما اتفاق افتاده باشد که در محل کار، خانه یا حتی ماشینمان با آتش‌سوزی روبرو شویم. برای مقابله با چنین حوادثی باید روش‌های اطفای حریق را یاد بگیریم.

یکی از مسائل مهم در ایمنی، داشتن امنیت خوب در محل زندگی یا کار است. یکی از اصلی‌ترین نکات ایمنی در ساختمان‌ها، داشتن سیستم مناسب برای مقابله با آتش‌سوزی است. به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی و کارگاه‌های صنعتی، احتمال آتش‌سوزی وجود دارد. به همین خاطر، داشتن سیستم اطفای حریق در تمام ساختمان‌ها ضروری است. برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی، باید به نصب و نگهداری سیستم اطفای حریق توجه ویژه‌ای داشته باشید و آموزش‌های لازم را در این زمینه دریافت کنید.

شاید خیلی‌ها با نحوه استفاده از کپسول آتش‌نشانی آشنا باشند، اما اگر دوره‌های پیشرفته‌تری گذرانده‌اید، می‌توانید در دوره‌های آموزشی اطفای حریق سازمان آتش‌نشانی نیز شرکت کنید تا مهارت‌های بیشتری به دست آورید.

اطفا حریق چیست؟

اطفا حریق به معنای خاموش کردن یا کنترل آتش است و اهمیت زیادی دارد. برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد. اگر دوره‌های اطفاء حریق را گذرانده باشید، باید بدانید که برای هر نوع آتش‌سوزی چه راهی مناسب‌تر است. با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از ساختمان‌ها به سیستم‌های اعلام حریق مجهز شده‌اند.

این سیستم‌ها با استفاده از دتکتورها می‌توانند دود، گازها و بخارهای مختلف را شناسایی کنند و با آژیر، زنگ یا فلاشر وقوع آتش را اطلاع دهند. این امکان باعث می‌شود که به محض شروع آتش‌سوزی، از آن باخبر شویم و بتوانیم سریعاً با آتش‌نشانی تماس بگیریم.

اطفا حریق

انواع سیستم اطفا حریق

دو نوع سیستم اطفا حریق داریم: دستی و اتوماتیک. هر کدام از این سیستم‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه به‌طور کامل توضیح خواهیم داد.

سیستم اطفا حریق دستی

در روش اطفا حریق دستی، آتش‌سوزی با کمک نیروی انسانی و توسط کارشناسان مثل آتش‌نشانان خاموش می‌شود. آن‌ها از کپسول‌های مخصوص برای خاموش کردن آتش استفاده می‌کنند. این کپسول‌ها بسته به نوع ماده‌ای که آتش گرفته، متفاوت هستند. برای مثال، کپسول‌های مورد استفاده برای آتش‌سوزی مواد قابل اشتعال با کپسول‌های مورد استفاده برای چوب و پارچه فرق دارد.

کپسول‌های اطفا حریق که در آتش‌نشانی استفاده می‌شوند، بر اساس نوع ماده‌ای که آتش گرفته، به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

1. کپسول‌های پودری:این کپسول‌ها شامل سه نوع پودر هستند: پودر خشک شیمیایی، پودر خشک و پودر تر شیمیایی.
2. کپسول‌های دی‌اکسیدکربن: این کپسول‌ها حاوی گاز CO2 هستند.
3. کپسول‌های هالوژنه: این کپسول‌ها دارای ترکیبات هالوژنه هستند.
4. کپسول‌های کف: این کپسول‌ها حاوی کف هستند.

سیستم اطفا حریق اتوماتیک

سیستم‌های اطفا حریق اتوماتیک، به صورت خودکار آتش را خاموش می‌کنند و نیازی به دخالت انسان ندارند. این سیستم‌ها به طور خودکار بر اساس نوع ساختمان و مواد داخل آن، سیستم مناسب را انتخاب می‌کنند.

انواع سیستم‌های خاموش‌کننده آتش اتوماتیک شامل:

1. سیستم‌های آبی: با استفاده از آب برای خاموش کردن آتش.
2. سیستم‌های دی‌اکسیدکربن (CO2): با استفاده از گاز CO2 برای اطفای حریق.
3. سیستم‌های پودری آیروسل: با استفاده از مواد پودری خاص.
4. سیستم‌های فومی: با استفاده از فوم برای خاموش کردن آتش.
5. سیستم‌های گازی: با استفاده از گازهای مخصوص برای اطفای حریق.
6. سیستم‌های پودری آب یا مه (Water mist): با استفاده از پودر آب یا مه.
7. سیستم‌های ورتکس (Vortex): با استفاده از فناوری ورتکس برای خاموش کردن آتش.

آموزش اطفا حریق

برای آشنایی با روش‌های مقابله با آتش، ابتدا باید اجزای آتش و عواملی که باعث آن می‌شوند را بشناسیم. آتش‌سوزی به سه عامل اصلی نیاز دارد که به آن “مثلث آتش” می‌گویند. این سه عامل شامل اکسیژن، مواد قابل احتراق و گرما هستند. اگر یکی از این سه عامل وجود نداشته باشد، آتش ایجاد نمی‌شود.

مواد قابل احتراق همان موادی هستند که می‌توانند بسوزند و ممکن است به شکل جامد، مایع یا گاز باشند. این مواد برای سوختن به اکسیژن نیاز دارند. معمولاً ۲۱ درصد هوا را اکسیژن تشکیل می‌دهد و حداقل ۱۵ درصد اکسیژن برای ایجاد آتش کافی است. عامل دیگر گرماست؛ اگر دما به اندازه کافی بالا باشد، آتش ایجاد می‌شود.

آموزش اطفا حریق با کپسول

برای خاموش کردن آتش با کپسول آتش‌نشانی، ابتدا باید نوع آتش را بشناسید و کپسول مناسب را انتخاب کنید. پس از انتخاب کپسول، مراحل زیر را دنبال کنید:

مطالعه مقاله =>  مجری سیستم های اطفاء حریق

1. ابتدا ضامن کپسول را بکشید.
2. در فاصله مناسب از آتش بایستید و نازل را به سمت آتش بگیرید (یادتان باشد پشت به باد بایستید تا گرمای آتش اذیتتان نکند).
3. سپس اهرم کپسول را فشار دهید و مواد را روی آتش پخش کنید. مراقب باشید که فاصله‌تان با آتش استاندارد باشد و خیلی نزدیک نشوید.
4. وقتی آتش کم شد، به آرامی به سمت آن حرکت کنید و با استفاده از کپسول آتش را کاملاً خاموش کنید.

طریقه استفاده از کپسول آتش نشانی co2

استفاده از کپسول آتش‌نشانی CO2 تقریباً مانند دیگر کپسول‌هاست، اما این کپسول مخصوص خاموش کردن آتش‌های الکتریکی (آتش نوع C) است. هنگام استفاده، باید به نکات زیر دقت کنید:

– طول پرتاب این کپسول حدود 2 متر است، بنابراین باید نزدیک آتش بایستید. (حتماً پشت به باد باشید تا گرمای آتش اذیتتان نکند.)
– اهرم کپسول را فشار دهید و مواد داخل آن را روی آتش بپاشید.
– اگر در داخل خانه از آن استفاده می‌کنید، مراقب باشید چون خطر خفگی وجود دارد.
– نکته مهم: هرگز بخش فلزی کپسول را لمس نکنید، زیرا به دلیل وجود گاز فشرده، ممکن است باعث سوختگی شدید شود.

آتش نشانی

Engineer checking industrial generator fire control system, Diesel engine fire pump controller

انواع کپسول آتش نشانی

هنگام استفاده از کپسول آتش‌نشانی حتماً به نوع آن توجه کنید. هر کپسول برای نوع خاصی از آتش‌سوزی مناسب است و روش استفاده از آن‌ها ممکن است فرق کند. بسته به نوع آتش، باید کپسول مناسب را انتخاب کنید. در ادامه، موارد استفاده از انواع کپسول‌های آتش‌نشانی توضیح داده شده است.

کپسول آتش نشانی پودری

این نوع کپسول آتش‌نشانی برای خاموش کردن هر نوع آتش‌سوزی قابل استفاده است، اما بهترین عملکرد آن در خاموش کردن آتش مایعات و فلزات است. تفاوت اصلی این کپسول‌ها در نوع پودری است که داخل آن‌ها استفاده می‌شود. این کپسول‌ها برای آتش‌سوزی‌های بزرگ، مایعات قابل اشتعال، وسایل الکتریکی و گازهای قابل اشتعال مناسب هستند. همچنین برای انواع آتش‌سوزی‌های نوع A، B، C و D قابل استفاده هستند.

کپسول آتش نشانی Co2

کپسول CO2 برای خاموش کردن آتش در فضاهای بسته و وسایل الکتریکی و الکترونیکی بسیار مناسب است، چون جریان برق را هدایت نمی‌کند و آسیبی به این وسایل نمی‌زند. بهتر است از این کپسول در فضای باز استفاده نکنید، چون گاز آن سریع پخش می‌شود و قدرت خاموش کردن کاهش می‌یابد. با توجه به اینکه قدرت پرتاب آن بین 2 تا 4 متر است، باید تا حد ممکن به آتش نزدیک شوید تا موثر باشد.

کپسول آتش نشانی آبی

در این نوع کپسول‌ها از گاز CO2 برای ایجاد فشار استفاده می‌شود. این کپسول‌ها برای خاموش کردن آتش چوب، مقوا، مبلمان، فرش و موارد مشابه کاربرد دارند و مخصوص خاموش کردن آتش‌های نوع A هستند.

کپسول آتش نشانی

کپسول فوم که یک نوار خردلی دور آن دارد، برای خاموش کردن آتش‌ مایعات قابل اشتعال استفاده می‌شود. اما مانند آب، فوم هم می‌تواند به وسایل برقی یا کاغذ آسیب بزند و نباید در این موارد استفاده شود. این کپسول کمتر از دیگر خاموش‌کننده‌ها استفاده می‌شود، اما بهترین گزینه برای خاموش کردن مایعات اشتعال‌زا است.

دوره اطفا حریق پیشرفته

آتش‌سوزی یکی از بزرگترین و شایع‌ترین خطرات است که همیشه می‌تواند جان، مال و محیط زیست را تهدید کند. این خطر غیرقابل پیش‌بینی است و در شرایط خاص می‌تواند خسارات زیادی به بار آورد. به همین دلیل، بسیار مهم است که با اقدامات مناسب اطفای حریق، از شروع آتش جلوگیری کنیم و در مراحل اولیه آن را کاملاً خاموش کنیم تا عواقب آن به حداقل برسد.

شما می‌توانید با شرکت در دوره‌های پیشرفته اطفای حریق، مهارت‌های لازم را یاد بگیرید. دوره‌های اطفای حریق سازمان آتش‌نشانی یکی از این دوره‌هاست که می‌تواند به شما کمک کند تا این مهارت کاربردی را به‌دست آورید.

اطفا حریق

آموزش نصب و نگهداری سیستم اطفا حریق

سیستم‌ها و تجهیزات مورد استفاده برای خاموش کردن آتش به عنوان سیستم اطفای حریق شناخته می‌شوند. بسته به اندازه و نوع ساختمان، این سیستم می‌تواند از یک کپسول آتش‌نشانی ساده تا سیستم‌های پیشرفته‌تر مانند سیستم‌های اعلام و اطفای حریق در ساختمان‌های بزرگ متفاوت باشد. طبق قوانین جدید، وجود سیستم اطفای حریق در بیشتر آپارتمان‌ها، برج‌های بزرگ، فضاهای تجاری مثل پاساژها و همچنین وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها الزامی است و برای این منظور قوانین خاص و سختگیرانه‌ای وجود دارد که همه باید آن‌ها را رعایت کنند.

روش های نصب و تعمیرات سیستم اطفا حریق چیست

سیستم‌های اعلام آتش بخشی از فرآیند اطفای حریق هستند. اگر آتش‌سوزی به موقع اعلام شود و سریعاً مهار شود، می‌توان از خسارات جانی و مالی زیادی جلوگیری کرد. این سیستم‌ها می‌توانند به صورت مدل‌های منفرد، مرکزی یا آدرس‌دهی طراحی و نصب شوند.

برای مهار آتش، باید یکی از سه عامل اصلی آتش را محدود یا کنترل کنید: مواد محترقه، گرما و اکسیژن. با انجام این کار، می‌توانید آتش را تحت کنترل درآورید.

روش‌های اصلی برای مهار آتش شامل:

1. خفه کردن آتش: با حذف یا محدود کردن اکسیژن.
2. سرد کردن آتش: با کاهش حرارت.

3. ممانعت از مواد اشتعال‌زا: با جلوگیری از دسترسی مواد قابل اشتعال به آتش.

نوع عملکرد سیستم های اطفا حریق چگونه است

برای خاموش کردن آتش به‌طور کلی دو روش وجود دارد:

1. پراکندن ماده خاموش‌کننده در تمام فضا: در این روش، فضای اطراف آتش با ماده خاموش‌کننده پر می‌شود. این سیستم می‌تواند به‌صورت خودکار یا دستی فعال شود.

2. کاربرد موضعی ماده خاموش‌کننده: در این روش، ماده خاموش‌کننده به‌طور مستقیم روی آتش یا فضای نزدیک به آن پاشیده می‌شود.

چگونه سیستم اطفا حریق را نصب و تعمیر کنیم

برای نصب سیستم‌های اطفای حریق در ساختمان‌ها، بهتر است کار را به شرکت‌های متخصص بسپارید. این شرکت‌ها با توجه به شرایط و نقشه‌های ساختمان، سیستم مناسب را طراحی و نصب می‌کنند. هرچه اطلاعات شما از ساختمان و نقشه‌های آن بیشتر باشد، طراحی و نصب سیستم اطفای حریق راحت‌تر خواهد بود.

مطالعه مقاله =>  توپ اطفا حریق اصلی و متفرقه

برای طراحی و نصب سیستم‌های اطفای حریق باید به موارد زیر توجه کنید:

1. بررسی نقشه‌های ساختمانی: اطلاعات لازم را از نقشه‌ها جمع‌آوری کنید.
2. تفکیک نقشه‌ها: بخش‌های مختلف ساختمان را مشخص کنید.
3. چیدمان سیستم: محل نصب تجهیزات اطفای حریق را تعیین کنید.
4. محاسبه اندازه لوله‌ها: اندازه‌های مورد نیاز لوله‌ها را محاسبه کنید.
5. برش لوله‌ها: لوله‌ها را به اندازه‌های مورد نیاز برش دهید.
6. تکمیل جزئیات: تمامی جزئیات نصب را به‌طور کامل انجام دهید.
7. کنترل میدانی: ساختمان را بررسی کنید تا مطمئن شوید همه چیز به درستی نصب شده است.

برای تعمیرات و نگهداری سیستم اطفای حریق چه اقداماتی باید انجام داد

مثل هر سیستم دیگری، سیستم‌های اطفای حریق هم باید به درستی نگهداری و تعمیر شوند. حتی اگر احتمال آتش‌سوزی در ساختمان کم باشد و سال‌ها اتفاق نیفتد، مالک یا مدیر ساختمان باید به‌طور منظم به تعمیر و بررسی عملکرد سیستم اطفای حریق بپردازد. سرویس‌های دوره‌ای و آزمایش‌های منظم برای تمامی انواع سیستم‌های اطفای حریق ضروری هستند تا از کارکرد صحیح آن‌ها مطمئن شوید.

برای تعمیر و نصب سیستم‌های اطفا حریق، پنج اقدام اصلی وجود دارد که شامل:

1. تعمیرات (Repair): رفع مشکلات و تعمیر اجزای معیوب سیستم.
2. تعویض قطعات معیوب (Change/Replacement): جایگزین کردن قطعاتی که خراب شده‌اند.
3. تنظیم (Adjust): تنظیم و بهینه‌سازی سیستم برای عملکرد بهتر.
4. سرویس (Service): انجام سرویس‌های دوره‌ای برای نگهداری سیستم.
5. آزمایش (Test): بررسی و آزمایش سیستم برای اطمینان از سلامت و کارکرد صحیح آن.

این مراحل کمک می‌کنند تا سیستم اطفای حریق به درستی عمل کند و همیشه آماده استفاده باشد.

تعمیر و نگهداری سیستم اطفای حریق شامل چه مواردی میشود؟

بازرسی سازه

بازرسی سازه‌ها باید هر سال و پیش از شروع فصل سرما انجام شود. این بازرسی شامل تمام بخش‌های ساختمان است، از جمله سیستم‌های تهویه، پنجره‌های دیواری و سقفی، درها، منافذ و مهم‌تر از همه، سیستم‌های اطفای حریق که بسته به نوع سازه ممکن است متفاوت باشند.

بازرسی گیج ها

گیج‌ها باید هر ماه بررسی شوند تا مطمئن شویم فشار و وضعیت آب شبکه درست است. اگر مشکلی وجود داشته باشد، باید آن را رفع کنیم یا اگر قابل تعمیر نیست، گیج را تعویض کنیم.

بازرسی اسپرینکلرها

اسپرینکلرها باید هر سال بررسی شوند. در بازرسی باید مطمئن شوید که:

– هیچ زنگ زدگی ندارد.
– صدمه فیزیکی ندیده است.
– بدون رنگ یا مواد خارجی باشد.

همچنین، باید بررسی کنید که اسپرینکلر به درستی نصب شده باشد. اگر مشکلی پیدا شد، باید تعمیر یا تعویض شود و هر گونه انسداد در مسیر پاشش آب رفع شود تا بتواند به درستی آتش را خاموش کند.

در بازرسی سالانه که قبل از شروع فصل سرما انجام می‌شود، باید به این نکته توجه کنید که آب داخل اسپرینکلر یخ نزند. البته در مناطقی که احتمال یخ زدگی وجود ندارد، اسپرینکلرها یکی از گزینه‌های اول برای سیستم‌های اطفای حریق هستند و پیمانکاران به آن اعتماد دارند.

آتش نشانی

بازرسی لوله و اتصالات

لوله‌ها و اتصالات باید هر سال بررسی شوند و در وضعیت خوبی باشند. در بازرسی سالیانه باید مطمئن شوید که:

– هیچ نشتی نداشته باشند.
– آسیب مکانیکی یا نقصی نداشته باشند.
– هیچ بار یا وزنی بر روی آن‌ها نباشد.

این موارد باید به دقت چک شوند تا سیستم اطفای حریق به درستی عمل کند.

تجهیزات هشداردهنده

تجهیزات هشداردهنده ابزارهایی هستند که وقتی آتش‌سوزی رخ می‌دهد، با هر روشی که باشد، باید به مراکز مربوطه اطلاع دهند. این تجهیزات معمولاً شامل زنگ‌های هشدار مکانیکی و سنسورهای فشار هستند. هنگام بازرسی این تجهیزات، باید مطمئن شوید که هیچ‌گونه آسیب فیزیکی به آنها وارد نشده است.

بست‌ها و آویزها

وقتی بست‌ها را بازرسی می‌کنید، باید مطمئن شوید که نگهدارنده‌ها آسیب ندیده و شل نشده باشند. اگر مشکلی مثل آسیب یا شل بودن مشاهده کردید، باید آنها را تعمیر کنید یا تعویض نمایید.

اتصالات آتش نشانی

اتصالات آتش‌نشانی باید هر سال طبق استانداردهای مشخص بررسی و بازرسی شوند. قبل از اینکه دوباره از آنها استفاده کنید، باید تمام رابط‌ها تخلیه، تمیز و خشک شوند. تجهیزات بدون تاییدیه باید تعمیر شوند یا جایگزین گردند.

شیرهای کنترل

شیرهای کنترل برای هر نوع اسپرینکلر باید به‌طور هفتگی و ماهیانه بررسی شوند. حداقل یک شیر کنترل باید برای هر اسپرینکلر نصب شود، مگر اینکه اسپرینکلر خود دارای لوله تغذیه و شبکه آب فایرباکس باشد.

هیدرولیک سیستم

سیستم‌های هیدرولیک باید هر سه ماه یک‌بار طبق پروتکل‌های مشخص بررسی شوند.

تست تاییدیه نصب

زمانی که سازه بازسازی یا تعمیر می‌شود، ممکن است به سیستم‌های اسپرینکلر آسیب وارد شود. بنابراین، نصب و راه‌اندازی دوباره اسپرینکلرها باید طبق استانداردهای مشخص انجام شود.

اسپرینکلرها

در بعضی از اجزای اسپرینکلرها، می‌توان تجهیزات و قطعات را نوسازی کرد. هنگام جایگزینی اسپرینکلرها، باید به نکاتی مانند نوع پاشش، دمای مناسب، الزامات طراحی و نوع اسپرینکلر توجه کرد.

آچار اسپرینکلر

در اجرای این فرآیند، یکی از ابزارهای اصلی و پرکاربرد، آچار اسپرینکلر است. باید برای هر اسپرینکلر نصب شده در سازه، یک آچار مخصوص به آن در جعبه نگهداری وجود داشته باشد. این آچارها در زمان تست، بازرسی، مونتاژ و دمونتاژ اسپرینکلرها استفاده می‌شوند و باید با آچار مخصوص خود کار کنند.

آب مورد استفاده در سیستم

این موضوع به‌ویژه در سیستم‌های آتش‌نشانی اسپرینکلر اهمیت دارد. بعد از انجام بازرسی، تست‌ها یا تعمیرات، منابع ذخیره آب شیرین دوباره پر می‌شود تا برای استفاده در تجهیزات آماده باشد.

شیرآلات

در عملیات اطفاء حریق، شیرآلات نقش بسیار مهمی دارند. باید هر سال یا هر زمان که نیاز بود تعمیر شوند. همچنین، تجهیزات داخل شیرآلات باید به‌طور منظم بررسی شود و در صورت خرابی یا پوسیدگی، تعمیر یا تعویض گردد.

مطالعه مقاله =>  تخلیه بیماران از بیمارستان evacuation of patients from the hospital

نگهداری و تعمیرات سیستم‌های اعلام حریق

اولین مرحله در مقابله با آتش، اعلام حریق است. اگر سیستم اعلام حریق وجود نداشته باشد، ممکن است زمان زیادی برای شروع عملیات اطفاء از دست برود و خسارات زیادی به بار آید، چون هر ثانیه در آتش‌سوزی اهمیت دارد. سیستم‌های اعلام حریق به دو صورت دستی و اتوماتیک عمل می‌کنند.

نگهداری سیستم اعلام حریق

تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق باید حداقل یک‌بار در سال انجام شود. در این فرایند، ابتدا دتکتور اصلی سیستم خاموش می‌شود تا هیچ هشداری به آتش‌نشانی ارسال نشود. سپس، تجهیزات و سیستم‌های تشخیصی بررسی می‌شوند. این شامل بررسی دتکتورهای دودی و حرارتی، شستی‌ها و همچنین مطابقت اطلاعات نمایشگر تابلو اعلام حریق با اطلاعات مرکز اطلاعات است.

این کارها بسیار مهم هستند؛ زیرا اگر سیستم به درستی کار نکند، ممکن است در صورت بروز حریق، هشدار به آتش‌نشانی به موقع ارسال نشود و این می‌تواند خسارات زیادی به بار آورد. بنابراین، تعمیر و نگهداری منظم این سیستم‌ها ضروری است تا امنیت و سلامت افراد و محیط‌ها تأمین شود.

خطاهای ممکن در سیستم اعلام حریق

در سیستم‌های اعلام حریق، دو مشکل اصلی ممکن است پیش بیاید. اولین مشکل، آلارم‌های کاذب است که به خاطر خرابی در تجهیزات مانند دتکتور، پنل و شستی‌ها ایجاد می‌شود. عوامل مختلفی مانند جریان گذرا در مدار یا باد می‌توانند باعث آلارم کاذب شوند.

مشکل دوم، آلارم‌های ناخواسته است که معمولاً به دلیل استفاده نادرست از تجهیزات در مواقع غیرضروری به صدا در می‌آید. هر دو این مشکلات می‌توانند باعث اختلال در سیستم اعلام حریق شوند و نیاز به تعمیر و رفع مشکل دارند.

اطفا حریق

نحوه تعمیر سیستم اعلام حریق

مانند سایر وسایل الکترونیکی، سیستم اعلام حریق هم ممکن است خراب شود. دانستن نحوه تعمیر این سیستم اهمیت زیادی دارد. با آشنایی با نکات اصلی تعمیر و نگهداری، می‌توانید به سرعت مشکلات مانند آلارم‌های غیرضروری و خرابی‌ها را شناسایی و رفع کنید.

برای تعمیر سیستم اعلام حریق، شش راه ساده وجود دارد:
1. تنظیم مجدد حسگر دود: این کار می‌تواند صدای بوق سیستم را متوقف کند.
2. تعویض باتری‌ها: باتری‌های تازه می‌توانند بهبود زیادی در عملکرد سیستم ایجاد کنند.
3. تمیز کردن گرد و خاک: پاک کردن گرد و خاک از سیستم می‌تواند به بهبود عملکرد آن کمک کند.
4. تست حسگر بدون باتری: این کار می‌تواند به شناسایی مشکلات کمک کند.
5. تعویض حسگر دود: اگر حسگر دود خراب شده باشد، تعویض آن می‌تواند مشکل را حل کند.
6. پیروی از دستورالعمل‌ها: خواندن و پیروی از دستورالعمل‌های سیستم نیز بسیار مهم است و می‌تواند در تعمیر کمک کند.

تعمیرات سیستم اطفا حریق چه اهداف دارد

تعمیرات سیستم‌های اطفا حریق اهداف زیر را دنبال می‌کند:

1. افزایش کارایی و عملکرد: سیستم بهتر و موثرتر کار می‌کند.
2. افزایش عمر تجهیزات: تجهیزات مدت زمان بیشتری قابل استفاده خواهند بود.
3. کاهش زمان خاموشی: سیستم کمتر دچار توقف می‌شود.
4. کاهش هزینه‌های نگهداری: هزینه‌های مربوط به تعمیر و نگهداری کمتر می‌شود.
5. کاهش مصرف قطعات یدکی: با سرویس به موقع، نیاز به تعویض قطعات کاهش می‌یابد.

قبل از نصب سیستم اطفای حریق باید به چه نکاتی توجه نمایید

هنگام نصب کپسول آتش‌نشانی روی دیوار، این نکات را رعایت کنید:

1. مقاومت دیوار: مطمئن شوید دیوار از مقاومت کافی برخوردار است و اتصالات آن مناسب است.
2. پشتیبانی برای کپسول‌های بزرگ: برای کپسول‌های بزرگتر از چوب یا داربست برای نصب استفاده کنید.
3. احتیاط با لوله‌ها و کابل‌ها: در هنگام نصب، مراقب باشید که به لوله‌ها و کابل‌های برق پشت دیوار آسیبی نرسانید.
4. بررسی محل نصب: بررسی کنید که محل نصب کپسول از نظر احتمال آتش‌سوزی و تردد منطقی باشد.
5. اندازه مناسب کپسول: حجم و اندازه کپسول را متناسب با مساحت محیط انتخاب کنید. برای خانه‌ها و مغازه‌های کوچک، کپسول‌های کوچک کافی است.

هزینه های مربوط به نصب و تعمیرات سیستم اطفای حریق چقدر است

سیستم‌های اطفا حریق می‌توانند به اندازه یک کپسول کوچک در یک آپارتمان یا مغازه کوچک باشند، یا سیستم‌های بزرگ و پیچیده‌ای برای ساختمان‌های بزرگ و تجاری. این اندازه و پیچیدگی بر هزینه‌های نصب و تعمیر سیستم‌ها تاثیر زیادی دارد. عواملی که بر هزینه‌های تعمیرات و سرویس سیستم‌های اطفای حریق تاثیر می‌گذارند عبارتند از:

1. تعداد طبقات و مساحت ساختمان: هزینه‌ها بسته به اینکه ساختمان چند طبقه است و چه مساحتی دارد، متفاوت خواهد بود.
2. نوع کاربری ساختمان: کاربری ساختمان (مسکونی، تجاری، صنعتی و…) بر هزینه‌ها تاثیر دارد.
3. نوع سیستم اطفای حریق: سیستم‌های اتوماتیک معمولاً پیچیده‌تر و گران‌تر از سیستم‌های دستی هستند.
4. کیفیت اجزای سیستم: جنس و کیفیت قطعات استفاده شده در سیستم اطفای حریق می‌تواند بر هزینه‌ها تاثیر بگذارد.
5. نیاز به تعمیرات و سرویس: میزان و نوع تعمیرات و سرویس‌های مورد نیاز نیز بر هزینه‌ها تاثیر دارد.

 

آتش‌سوزی‌ها همیشه به طور غیرمنتظره اتفاق می‌افتند و ممکن است هر لحظه ما را غافلگیر کنند. بنابراین، باید ایمنی برای مقابله با آتش‌سوزی را در محل کار و خانه جدی بگیریم. سیستم‌های اطفا حریق بر اساس نوع کاربری و تجهیزات ساختمان در مکان‌های مختلف نصب می‌شوند. نصب درست، نگهداری منظم و بازرسی دوره‌ای از این سیستم‌ها ضروری است.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز ثبت شده / 5.

نظری تاکنون برای این مقاله ثبت نشده ، شما اولین نفری باشید که نظر خود را در این رابطه ثبت میکنند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

سیستم اطفاء حریق

نقش سیستم اطفاء حریق هوشمند در ساختمان ها

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 9 دقیقه فهرست محتوا1 عملیات اطفا حریق چیست ؟‌2 سیستم اعلام و اطفا حریق...

ادامه مطلب
درب‌های ضد حریق

تحلیل و بررسی بهترین درب های ضد حریق

زمان تقریبی مطالعه این مقاله : 5 دقیقه فهرست محتوا1 انواع درب ضد حریق از لحاظ کاربری2 بهترین درب ضد...

ادامه مطلب

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *